Volledig scherm
PSV wil weer eens juichen, zaterdagavond kan dat misschien als Fortuna Sittard op bezoek komt. © BSR Agency

Supporters gaan nog een keer vol achter PSV staan

Veel supporters van PSV maken zich zorgen over de situatie bij de club, maar gaan desondanks zaterdagavond nog een keer vol achter de ploeg staan. In het thuisduel met Fortuna Sittard kan de club de achterstand op Ajax terugbrengen tot 10 punten en moet PSV de derde plek weer van Willem II zien over te nemen. 

Onder meer Lighttown Madness plaatste deze week een oproep, waarin de supportersgroepering aangeeft dat supporters de club voor de volle honderd procent moeten steunen. Voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV zei deze week onder meer dat PSV-supporters tijdens wedstrijden juist in deze tijden moeten proberen nog net iets harder moeten juichen dan anders. 

PSV heeft een aantal slechte resultaten geboekt in de laatste weken, maar deed dat vooral in uitwedstrijden. Thuis werd alleen verloren van AZ en speelde de ploeg gelijk tegen LASK Linz. Tegen sc Heerenveen werd ‘gewoon’ gewonnen (2-1), al was het in de tweede helft een dubbeltje op zijn kant. In de laatste zes uitduels haalde PSV maar twee punten. Vier eredivisieduels waren er buiten Eindhoven: FC Utrecht-uit en Willem II-uit gingen verloren en in Emmen en bij Sparta haalde PSV een punt. Daarnaast ging PSV onderuit in Linz en Lissabon. 

Bij PSV Fans United wordt kritisch naar de huidige situatie van PSV gekeken. Voorman Frits Bovers was al opgestapt, als hij Mark van Bommel was geweest, zo laat hij in zijn column weten. ,,Zo'n voetbalgrootheid verdient dit niet”, laat hij onder meer weten. 

PSV