Volledig scherm
De Ronde van Riethoven, een van de jaarlijkse koersen in de strijd om het Belisol-Kempenklassement. © Bert Jansen/ foto meuelenhof

Sydlik en Kastelijn rijden in Riethoven naar zeges met een mooi verhaal

De een won eindelijk weer een koers na twee jaar revalideren. De ander pakte in Riethoven de zege met een ronde voorsprong. Voor Benjamin Sydlik (29) werd de ronde in het Kempendorp een afrekening met lang blessureleed en veldrijdster Yara Kastelijn had in de zomerzon bij de vrouwen gewoon een uitstekende dag. 

Sydlik zegevierde in een sprint van een kopgroep van vijf en liet Luuk van Gestel en de Belg Glenn Loenders achter zich. Een van de favorieten, Koos Jeroen Kers, eindigde als vierde en kon niet wegkomen in de slotfase. 

Kastelijn had weinig tegenstand in Riethoven, waar zich een fraai veld had verzameld. In de strijd om het Belisol-Kempenklassement deed Monique van de Ree met een vijfde plek redelijke zaken. Wel moest ze toezien dat Lorena Wiebes, die als vierde eindigde, iets dichterbij kwam. Toch is de voorsprong van Van de Ree geruststellend. 

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9933 stemmen