Volledig scherm
Ruud van Nistelrooy. © BSR Agency

Talenten PSV starten Otten Cup met gelijkspel tegen Chivas Guadalajara

PSV is de Otten Cup gestart met een gelijkspel tegen het Mexicaanse Club Deportivo ‘Chivas’ Guadalajara: 0-0.

PSV en Chivas bakten er voor rust niet veel van. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Een 0-0 ruststand was een logisch gevolg. Ook na de pauze bleef het een matige partij. Weer was de ploeg van coach Ruud van Nistelrooy de betere partij. Alleen PSV-aanvaller Mathijs Tielemans was halverwege de tweede helft dicht bij de 1-0. De PSV’er schoot tegen de Mexicaanse doelman Eduardo Mendoza op. PSV-aanvaller Noni Madueke schoot even later de bal in de handen van de doelman. In de laatste minuut kwam PSV nog goed weg, toen Luis Prado een voorzet vanaf de linkerflank op een haar na miste.

FC Barcelona

PSV kan zaterdag de borst natmaken als het FC Barcelona in de laatste poulewedstrijd treft. De Catalanen kenden geen enkele moeite met FC Kopenhagen. De 4-0 winst was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Ook Everton liet op de PSV Campus De Herdgang de eerste dag een uitstekende indruk achter. De Engelsen waren met een 3-0 overwinning veel te sterk voor de talenten van de Braziliaanse voetbalschool Red Bull Brasil. Anderlecht en Internazionale hielden elkaar keurig in evenwicht, 1-1.

Uitslagen: Everton-Red Bull Brasil 3-0, Anderlecht-Internazionale 1-1, FC Barcelona-FC Kopenhagen 4-0. PSV-Chivas Guadalajara 0-0.

PSV