Teleurgestelde PSV’er Nick Viergever na remise in Emmen: ‘Heel zuur dat je zo punten verspeelt’

VIDEONick Viergever baalde als een stekker na het dure puntenverlies van PSV in Emmen. Tot een kwartier voor tijd leek er niets aan de hand, maar in de slotfase verspeelden de verdediger en zijn teamgenoten een 0-2 voorsprong. ,,Je moet 90 minuten goed spelen, vandaag hebben wij dat maar 75 minuten gedaan”, zei Viergever. 

Waar het volgens Viergever mis ging in het laatste kwartier? ,,Misschien dat we wat uit positie stonden of niet goed georganiseerd waren. Na de 1-2 was er nog niks aan de hand, zou je zeggen. We probeerden zelf gewoon te voetballen. Dan komt die corner, die wordt weggewerkt, ze brengen hem weer in en hij valt binnen... Die dingen moeten eruit.”

Viergever concludeerde dat PSV de goede trainingsweken in Qatar geen passend vervolg gaf. ,,Als team zijnde komen we niet meteen in een flow van overwinningen, we hebben nagelaten om in het ritme te komen. Het is heel zuurt dat je de punten zo verspeelt, we moeten vanaf morgen weer keihard werken”, benadrukte Viergever. 

Euforie

Het puntenverlies van PSV leidde tot euforie in Amsterdam. Viergever kon dat wel begrijpen. ,,Als de concurrent punten liggen en je staat achter... Dan is het fijn voor hen dat wij punten laten liggen.”

Teleurstelling bij Nick Viergever.
Volledig scherm
Teleurstelling bij Nick Viergever. © Soccrates Images

PSV