Volledig scherm
© Menno Boon

Ten Hag: PSV heeft kans, maar alles moet kloppen

EINDHOVEN - Erik ten Hag, die twee seizoenen bij Bayern München werkte, kent de club maar al te goed. De huidige coach van FC Utrecht weet waar 'de zwakke plekken' liggen bij de ploeg die PSV woensdagavond treft in de Allianz Arena.

PSV is niet kansloos, vindt Ten Hag. Maar alles zal moeten kloppen, weet hij. “Centraal achterin en in de as zijn ze kwetsbaar. De afstemming is niet altijd optimaal”, zegt de trainer die tussen 2009 en 2012 ook bij PSV werkte als assistent van Fred Rutten. “En spelers als Alonso, Martínez en Hummels missen de wendbaarheid en de snelheid om zaken te corrigeren. Ook op rechts is er wellicht ook wat te halen, Lahm begint op leeftijd te raken. Die is wat minder goed in staat om ruimtes dicht te lopen. Maar het is wel Lahm hè. Die is zó slim in positie kiezen dat hij niet vaak in zo’n situatie terechtkomt.”

De ploeg van Phillip Cocu zal messcherp moeten zijn in München. "De statistieken wijzen natuurlijk wel uit dat het heel moeilijk gaat worden om een punt te pakken in München. Laat staan winnen. Maar het is niet onmogelijk om daar een resultaat weg te halen", zegt Ten Hag. "Je krijgt altijd een kans, en vaak is dat nog een grote ook. Probleem is wel: dan tref je ook nog doelman Neuer. En die is echt van een heel andere klasse.”

PSV