Volledig scherm
Toon van de Wouw (64) voor ingang 13 in het Philips Stadion, met de foto van het moment waarop hij Lionel Messi afschermt. © Jean Pierre Reijnen

Terug in het nieuws: Lionel Messi in goede handen bij PSV-steward Toon van de Wouw (64)

Hij heeft al heel wat voetbalsterren gezien en mooie feestjes meegemaakt. Met 24 jaar ervaring als steward bij het Philips Stadion is Toon van de Wouw voor veel bezoekers van het Philips Stadion een vertrouwd gezicht. Aan het einde van 2018 ging de sportredactie van het ED met hem nog even terug naar een bijzonder moment. 

Op 27 november stond ‘Toontje’, zoals hij door de PSV-achterban liefkozend wordt genoemd, voor de taak om Lionel Messi te begeleiden bij zijn entree in het Philips Stadion. Het leverde een fraaie foto in het Eindhovens Dagblad op, waarop te zien was dat Van de Wouw de vedette van FC Barcelona daags voor het Champions League-duel met PSV met lijf en leden afschermde voor al te veel gekkigheid. 

De Spanjaarden trainden eenmaal in het stadion en ook Messi, die daags daarna tegen PSV zou schitteren (1-2 voor FC Barcelona), betrad het gras. ,,Ik heb er honderden reacties op gehad, nee misschien wel duizenden”, zo zei hij nadat hij van het ED de foto met Messi kreeg uitgereikt. ,,Hij krijgt een ereplaatsje. Heel leuk en een mooie verrassing.”

Van de Wouw is niet alleen een van de vaste stewards bij het Philips Stadion. Ook bij thuiswedstrijden van Jong PSV is de 64-jarige PSV-vrijwilliger uit Tongelre een van de visitekaartjes van de Eindhovense club, die alle gasten naar hun parkeerplaats begeleidt. Van de Wouw is een gedreven en geliefde steward, is wat vanuit de achterban van PSV doorkomt. Gastvrij als het kan, duidelijk en gedisciplineerd als het moet, zo blijkt bij ingang 13. ,,Ik wil er nog heel lang mee doorgaan, als het kan.”

PSV