Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel © BSR Agency

Tien maanden van neergang: PSV gaat terug naar de plek waar de lawine begon

Mark van Bommel staat onder grote druk. Midden in de horrorherfst moet de trainer van PSV de sportieve crisis bezweren op de plek waar alle ellende is gestart. In Drenthe wacht zondag een beladen herkansing.

PSV gaat zondag terug naar de plek waar de huidige sportieve ellende voor de club ruim tien maanden geleden begon. Mark van Bommels PSV leek als winterkampioen (met twee punten voorsprong op Ajax) in het eerste duel na de winterstop op de Oude Meerdijk op weg naar weer een zege en stond na tachtig minuten 0-2 voor. Nicklas Pedersen van FC Emmen dompelde PSV in zijn – naar later bleek – voorlaatste wedstrijd als betaald voetballer met twee doelpunten in rouw: 2-2.

  1. Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoende was

    Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoen­de was

    De Europese campagne van PSV in dit seizoen was onvoldoende, erkende trainer Mark van Bommel na het voor PSV teleurstellend verlopen duel met Rosenborg (1-1). ,,Ja, we zijn niet door”, gaf hij na afloop desgevraagd bevestigend aan. ,De wedstrijd vandaag hadden we graag gewonnen. Het is een stugge tegenstander, die weinig gecreëerd heeft. Dat gold ook voor ons. De laatste 20-25 minuten speelden we heel erg goed, op de helft van de tegenstander.”

PSV