Volledig scherm
Toon Gerbrands. © Pro Shots

Toon Gerbrands: 'Opgeven past niet in mijn woordenboek'

JEREZ DE LA FRONTERA - Het leven van een baas bij een voetbalclub verandert niet door het gebruik van sociale media. Wel ziet PSV-voorman Toon Gerbrands na zijn entree op Twitter in 2015 nog duidelijker dan voorheen welke sentimenten het internet halen. Van heel positief naar extreem negatief is in de virtuele wereld af en toe een wel erg kleine stap. „Zolang het qua taalgebruik allemaal binnen de perken blijft, heb ik er weinig problemen mee. Het was vorig seizoen onze kracht om zelf pas definitief te oordelen op het moment dat de prijzen verdeeld waren. Alles liep toch even anders dan bijna iedereen dacht”, zegt hij met een twinkeling in de ogen over de in mei door PSV veroverde landstitel.

„Dit jaar zal onze communicatie niet anders zijn. We gaan pas evalueren op het moment dat er niet genoeg punten meer te halen zijn om eerste te worden. Over opgeven zal je me daarvoor nooit horen. Dat past niet in mijn woordenboek”

De nationale ranglijst is op dit moment niet de beste vriend van de club. „Denken in termen van pech of geluk heeft geen zin. Dan ben je bezig om excuses te zoeken. We staan er nu eenmaal voor hoe we ervoor staan en dat is niet hoe we het voor dit seizoen voor ogen hadden. Zolang het eerste spoor nog open is, blijven we vol doorgaan om alsnog ons doel te bereiken en praat niemand over een eventueel spoor twee. De staf doet alles om een oplossing te vinden en we hopen met Marco van Ginkel een extra impuls te hebben gegeven. Iedere op sociale media actieve bestuurder van een voetbalclub zal herkennen dat fans je op internet allemaal weten te vinden. Ik lees alles wat aan mij is gericht. Mensen komen met conclusies en suggesties of uiten emoties. Zeker na een teleurstellend resultaat zijn er soms honderden reacties en af en toe zijn ze niet mis. Daar moet je tegen kunnen. Vorig jaar was het voor de winterstop ook zo en heeft niemand de droom laten varen. Wel werken we intern met financiële scenario’s, waardoor we bij een eerste, tweede of derde plaats niet verrast worden. We weten wat er mogelijk is als we kampioen of geen kampioen worden.” De droom van een derde schaal op rij is nog volop aanwezig . „De landstitel is en blijft het hoofddoel.”

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (36%)
  • Nee (10%)
  • Te vroeg om te zeggen (54%)
341 stemmen