Volledig scherm
PREMIUM
Twan Scheepers (l), Chris van der Weerden en manager Phillip Cocu bij Derby County © BSR/Soccrates

Twan Scheepers verruilde huis, haard en PSV voor de jungle: ‘We krijgen de tijd bij Derby’

Twan Scheepers (48) verliet huis en haard in Eindhoven voor een schitterende sportieve uitdaging bij Derby County. ,,Normaal gaan de kinderen het huis uit, nu gold dat voor de ouders.”

Welkom in de jungle, kreeg Twan Scheepers in de zomer te horen toen hij zich voorstelde aan een aantal Britse sportjournalisten. ,,Nu begrijp ik die opmerking wel”, zegt de 48-jarige Eindhovenaar, die samen met Phillip Cocu en Chris van der Weerden in juli naar Derby County ging. Op het tweede niveau in Engeland strijdt het Brabantse trio met de club om promotie naar de Premier League, de grootste voetbalcompetitie ter wereld. ,,Je hebt te maken met enorme financiële belangen en heftige concurrentie. Allemaal in grote, prachtige en tot de nok gevulde stadions”, zegt assistent-coach Scheepers. ,,En niet te vergeten wedstrijden in de traditionele Engelse voetbalsfeer. Het is bijna niet voor te stellen hoe massaal supporters mee­leven en zich verbonden voelen met hun club. Geweldig. Bij PSV is dat ook zo, maar hier loopt voetbal voor mijn gevoel nog meer als een rode draad door het leven van veel fans.”

  1. Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    PSV-trainer Mark van Bommel keek na opnieuw een bewogen week vrijdag vooruit op het duel van zijn club met Fortuna Sittard. ,,Wij móéten winnen”, gaf hij aan. Directeur Toon Gerbrands van PSV gaf eerder deze week een duidelijk signaal af, dat als een laatste kans voor Van Bommel en zijn staf kon worden geïnterpreteerd. ,,De situatie waarin wij zitten, is duidelijk. En Toon is duidelijk. Dat is hij altijd”, zei Van Bommel, die de directeur helemaal niets verwijt.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen