Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © AFP

Twee rampmaanden voor PSV zijn compleet na nieuwe afgang in Europa

Al in november lijkt het seizoen van PSV grotendeels voorbij. Na twee rampmaanden is de sportieve schade gigantisch en moet de directie zich serieus gaan afvragen of de club nog wel op de goede weg is. 

Na een nieuwe schrobbering in een Europese uitwedstrijd ligt het internationale seizoen van PSV in duigen. De Eindhovenaren gingen kansloos onderuit bij Sporting Portugal (4-0) en tot overmaat van ramp won LASK Linz in Noorwegen bij het zwakke Rosenborg. PSV heeft vanwege het slechtere onderlinge resultaat met de Oostenrijkers geen mogelijkheid meer om de schade nog te repareren en is daardoor gezien in de Europa League-poule. Al in november is de ploeg klaar in internationaal verband en dat strookt uiteraard totaal niet met de begin dit seizoen uitgesproken ambitie om naar de top-32 van Europa te groeien. Ook in de eredivisie staat PSV al op forse achterstand en is het zelfs in de strijd om plek twee fors op achterstand gekomen. 

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen