Volledig scherm
Lasse Schöne wordt toegesproken door Daniel Schwaab. © Pim Ras Fotografie

Uit deze statistieken kan PSV mogelijk vertrouwen putten tegen Ajax

In aanloop naar het duel tussen PSV en Ajax zijn ook de statistieken over alle duels in het verleden tussen beide ploegen interessant. PSV is Ajax op basis van de historie de baas. 

Mogelijk puntenrecord
De koploper heeft na 30 speelronden in totaal 77 punten te pakken. Dat kan zelfs nog leiden tot een clubrecord van 89 punten, als PSV alle vier resterende duels wint. 

Sterke thuisreeks
PSV is in de laatste 29 thuiswedstrijden in de eredivisie ongeslagen. Feyenoord was in september 2016 de laatste Nederlandse ploeg die in het Philips Stadion van PSV won. Sindsdien werd elk thuisduel minimaal 1 keer gescoord.

Hermetisch afgesloten
PSV verloor dit seizoen geen enkel thuisduel en kreeg maar 9 doelpunten tegen in het Philips Stadion. Het minste van alle eredivisieteams. 

Ten Hag weinig succesvol tegen PSV
Ajax-trainer Erik ten Hag stond als coach 5 keer eerder tegenover PSV in de eredivisie en verloor alle 5 keer. De doelcijfers: 3-17. 

Positieve balans
Het is de 124ste eredivisiewedstrijd tussen Ajax en PSV. PSV won 51 keer, Ajax 48 keer en 24 keer werd het een gelijkspel. PSV is de enige ploeg in de eredivisie met een positieve balans tegen Ajax (W51-G24-V48). Het doelsaldo is met 204-204 exact gelijk. 

62ste ontmoeting
PSV en Ajax speelden 61 keer tegen elkaar in Eindhoven in eredivisieverband, waarbij de thuisploeg 30 keer won en de bezoekers 16 keer (15 keer gelijk).

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV