Volledig scherm
Sekou Sidibe (rechts) en Tijn Daverveld. © BSR Agency

‘Uitgemaakt voor Zwarte Piet’: Jong PSV’er Sidibe blij na goals en boos om racisme

Jong PSV-belofte Sekou Sidibe beleefde gisteren met Jong PSV sportief een mooie avond bij Helmond Sport, waar het beloftenteam de eerste uitzege van het seizoen pakte. De 18-jarige aanvaller scoorde twee keer en was daarmee belangrijk voor zijn ploeg. Na afloop was hij blij, maar kort daarvoor ook teleurgesteld en boos omdat hij naar eigen zeggen een racistische opmerking naar zijn hoofd had gekregen. 

Sidibe maakte de 0-1 en 0-3 voor Jong PSV en tussendoor scoorde Robin Schoonbrood nog. Jong PSV zat voor rust op rozen en had geen enkele tegenstand van de buur. Helmond Sport kwam in de tweede helft via opportunistisch spel terug en kreeg Jong PSV nog aan het bibberen, maar kwam niet verder dan 2-3. Uiteindelijk trokken de beloften dus aan het langste eind, tot vreugde van Sidibe. ,,Ik wil niet in het negatieve blijven hangen”, zei hij over het voorval na het duel in de Keuken Kampioen Divisie. 

,,Vanaf de tribune werd ik uitgemaakt voor Zwarte Piet en dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd. Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken. Ik wil het positieve laten overheersen en dat is dat we met ons team de drie punten hebben gepakt in een uitwedstrijd.” Opvallend was tijdens het duel dat Sidibe een keer de confrontatie aanging met het fanatieke deel van het thuispubliek. Na afloop ging een van hen over de schreef, zo gaf hij aan. Scheidsrechter Sam Dröge maakt bij de KNVB melding van het incident. ,,Dan is het vervolgens aan de bond wat ermee gebeurt. Ik geef dit in een mail aan. Let wel, ik heb het niet zelf gehoord en van horen zeggen”, aldus de arbiter. 

Trainer Peter Uneken en de teammanager van Jong PSV lieten Sidibe zijn verhaal doen en het is nu verder aan de bond of er iets mee gaat gebeuren. Jong PSV had dit seizoen nog geen enkel punt op vreemde bodem behaald en dus was Uneken over de wedstrijd tevreden. ,,Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen”, zei de oefenmeester. ,,Voor rust waren we heer en meester en na rust hebben we een aantal mogelijkheden gehad om de vierde en vijfde goal te maken.” Keeper Mike van de Meulenhof zag er een keer niet goed uit, maar had ook enkele goede reddingen waardoor Jong PSV de punten over de streep kon trekken. ,,Bij standaardsituaties moet het bij ons beter”, vond Uneken. 

  1. Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.

PSV