Volledig scherm
De PSV’ers blijven dit seizoen verstoken van Champions League-voetbal. © BSR Agency

Uitschakeling in Champions League kan PSV fortuin kosten

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV kreeg onlangs in een supportersblad van zijn club een voorkeursvraag voorgelegd. Liever vierde worden in de groepsfase van de Champions League dan de finale van de Europa League spelen? Hij koos voor de Champions League en dus is duidelijk hoeveel buikpijn de uitschakeling van PSV bij FC Basel veroorzaakt.

Als PSV de groepsfase van de Champions League had bereikt, was de club verzekerd van een kleine veertig miljoen euro. Nu moet PSV eerst twee voorrondes overleven om een kleine tien miljoen euro als relatieve zekerheid in het achterhoofd te kunnen houden. Alleen als PSV tot de absolute eindfase van het tweede Europese toernooi zou doorstoten, zijn nog bijzonder fraaie bedragen te verdienen.

Gerbrands liet destijds weten dat hij spelen op het hoogste sportieve podium het belangrijkste vindt, waar PSV’ers zichzelf kunnen ontwikkelen en bij topclubs in de kijker kunnen spelen. Vorig jaar wisten bijvoorbeeld Luuk de Jong (nu bij Sevilla FC) en Angeliño (Manchester City) onder meer dankzij een aantal goede Champions League-optredens een transfer af te dwingen. 

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9368 stemmen