Volledig scherm
Siem de Jong met de gelijkmaker voor PSV. © ProShots

'Undercover' Siem de Jong vreest voor blessure

AMSTERDAM - Siem de Jong was in de topper tegen Ajax goud waard voor PSV. Bekeken bracht hij in de slotfase de stand op 1-1, daarmee redde hij misschien wel het seizoen voor PSV.

Vermoedelijk heeft Siem de Jong inmiddels wel afgerekend met zijn criticasters in Eindhoven. Vorige week was hij beslissend tegen Go Ahead Eagles, in de Arena voorkwam hij dus een dodelijke nederlaag. De nummer tien van PSV laat zich er in ieder geval niet door beïnvloeden, de reacties van het publiek. „Het is ook wel weer het mooie van sport”, zei hij over het gemor van het Ajax-publiek, toen hij binnen de lijnen kwam voor Andrés Guardado. „Als je dat veld op rent, dan zit je toch vooral in je adrenaline. Tijdens de wedstrijd heb ik weinig gemerkt van negatieve reacties. Ik ging warmlopen na dat vuurwerk (voor het afscheid van Frank de Boer, red.). Vond ik opzich wel een mooi moment, beetje undercover”, grijnsde de doelpuntenmaker. „Ik ben in ieder geval blij met mijn goal. Ik wilde meteen Pereiro bedanken voor zijn pass.”

Blessure
Toch was De Jong allesbehalve uitgelaten in de Arena. Niet zozeer om het resultaat, maar om de blessure die hij opliep in de slotfase. „Nu maar hopen dat het meevalt. Maar mijn gevoel is niet superpositief”, legde de middenvelder uit. „Morgen gaan we kijken of het niet ernstig is. Het is een spierblessure aan mijn lies, dat gevoel overheerst nu toch ook een beetje. ”

PSV