Peter Uneken
Volledig scherm
Peter Uneken © BSR Agency

Uneken ziet progressie bij Jong PSV en hoopt dat de punten snel komen

Jong PSV kon vrijdagavond geen punt meenemen bij NEC en trainer Peter Uneken kon met de 1-0 nederlaag op het scorebord in De Goffert leven. ,,Het is niet onverdiend, hoewel wij voor rust wel mogelijkheden hadden om er meer uit te halen.” De coach doelde onder meer op een kans die door Yorbe Vertessen was gecreëerd en die door Sekou Sidibe niet goed werd afgewerkt. 

Het zit Jong PSV dit seizoen niet mee, want Vertessen viel al snel uit met op het oog een hamstringblessure. ,,Heel vervelend voor hem, omdat hij al langer met blessureleed kampt. We hopen dat het meevalt, maar op dit moment is over de ernst nog weinig te zeggen.” Zonder Vertessen had PSV voorin opnieuw te weinig stootkracht om de tegenstander een keer echt pijn te doen. In fases voetbalde de ploeg goed mee met NEC, dat wel vaker gevaarlijk was dan de jonge Eindhovenaren. Eenmaal sloegen de Nijmegenaren toe, nadat Jong PSV even verkeerd stond en niet oplette. 

Uneken hoopt dat zijn ploeg zich snel herpakt en maandag wacht alweer het volgende duel, thuis met FC Eindhoven. ,,Een aantal spelers bij ons boekt zeker progressie en er is ten opzichte van het begin van het seizoen ook groei zichtbaar”, vindt de trainer. ,,Het is alleen nog niet genoeg om hier vanavond bij NEC een goed resultaat te boeken en punten te pakken. Dat hopen we snel weer te doen.”

PSV