Volledig scherm
Peter Uneken © BSR Agency

Uneken ziet progressie bij Jong PSV en hoopt dat de punten snel komen

Jong PSV kon vrijdagavond geen punt meenemen bij NEC en trainer Peter Uneken kon met de 1-0 nederlaag op het scorebord in De Goffert leven. ,,Het is niet onverdiend, hoewel wij voor rust wel mogelijkheden hadden om er meer uit te halen.” De coach doelde onder meer op een kans die door Yorbe Vertessen was gecreëerd en die door Sekou Sidibe niet goed werd afgewerkt. 

Het zit Jong PSV dit seizoen niet mee, want Vertessen viel al snel uit met op het oog een hamstringblessure. ,,Heel vervelend voor hem, omdat hij al langer met blessureleed kampt. We hopen dat het meevalt, maar op dit moment is over de ernst nog weinig te zeggen.” Zonder Vertessen had PSV voorin opnieuw te weinig stootkracht om de tegenstander een keer echt pijn te doen. In fases voetbalde de ploeg goed mee met NEC, dat wel vaker gevaarlijk was dan de jonge Eindhovenaren. Eenmaal sloegen de Nijmegenaren toe, nadat Jong PSV even verkeerd stond en niet oplette. 

Uneken hoopt dat zijn ploeg zich snel herpakt en maandag wacht alweer het volgende duel, thuis met FC Eindhoven. ,,Een aantal spelers bij ons boekt zeker progressie en er is ten opzichte van het begin van het seizoen ook groei zichtbaar”, vindt de trainer. ,,Het is alleen nog niet genoeg om hier vanavond bij NEC een goed resultaat te boeken en punten te pakken. Dat hopen we snel weer te doen.”

 1. Oud-spelers en supporters over het ploeterende PSV
  PREMIUM

  Oud-spe­lers en supporters over het ploeteren­de PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.
 2. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
8681 stemmen