Unnerstall is boos én teleurgesteld na Europese uitschakeling PSV: ‘Dit mag ons niet gebeuren’

Lars Unnerstall keepte voor het eerst in ruim 7 jaar weer eens een Europese wedstrijd, maar het werd er eentje om snel te vergeten voor de doelman. PSV ging met 4-0 onderuit tegen Sporting en zakte diep door de ondergrens. ,,Die tegengoals mogen er nooit zo in”, stelde de Duitse doelman. 

Op het veld werd er over en weer wel wat naar elkaar geroepen, erkende Unnerstall. Ook in de kleedkamer werd elkaar de waarheid gezegd. ,,Je moet natuurlijk kijken tegen wie je hoe iets zegt. Maar we zijn nu wel in een fase dat we met z'n allen op moeten staan en vechten. Als het voetballend niet lukt, moet je er echt voor vechten.” Dat gebeurde - zeker in de eerste helft - niet. Daardoor is het Europese avontuur van PSV definitief ten einde. 

Niet fijn

En dus lijkt het seizoen van PSV in november al grotendeels voorbij. Uitschakeling in Europa en ook nog eens 11 punten achter op Ajax in de eredivisie. ,,Het seizoen is nog lang”, spreekt Unnerstall hoopvol. ,,Natuurlijk, we zijn nu Europa uit en dat is niet fijn. En we staan flink achter op Ajax, maar we spelen nog tot mei. We moeten nu vol voor de competitie gaan. Dat kunnen we ook, omdat we nu - helaas - uitgeschakeld zijn in de Europa League.”

De focus gaat dus op de eredivisie én de beker. ,,Dat is ook echt belangrijk, het is de kortste weg naar Europa.”

Volledig scherm
Lars Unnerstall kreeg vier goals tegen in Lissabon. © BSR Agency
  1. Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoende was

    Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoen­de was

    De Europese campagne van PSV in dit seizoen was onvoldoende, erkende trainer Mark van Bommel na het voor PSV teleurstellend verlopen duel met Rosenborg (1-1). ,,Ja, we zijn niet door”, gaf hij na afloop desgevraagd bevestigend aan. ,De wedstrijd vandaag hadden we graag gewonnen. Het is een stugge tegenstander, die weinig gecreëerd heeft. Dat gold ook voor ons. De laatste 20-25 minuten speelden we heel erg goed, op de helft van de tegenstander.”

PSV