Mohamed Ihattaren, een enorm talent bij PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Ihattaren, een enorm talent bij PSV. © BSR Agency

Vaderland en thuisland dingen naar Mo's voeten: ‘Kies met je hart’

Het gaat weer goed met Oranje en er lijkt ook alweer een nieuw talent in aantocht voor een hoofdrol in de toekomst. PSV’er Mohamed Ihattaren is nog een half jaar minderjarig, maar moet binnenkort waarschijnlijk al een keuze voor het leven maken. Marokko en Nederland dingen naar zijn voeten, terwijl de wereld nu al aan diezelfde voeten lijkt te liggen. Hoe voelt die druk op zijn leeftijd en wat zou hij moeten doen?

Kleine jongens worden groot en kleine voetballers ook grote voetballers. Waar de stap van puber naar adolescent in de normale maatschappij jaren mag duren, moet een talentvolle topspeler de volwassenheid bliksemsnel zien te adopteren. Iedere wedstrijd en training op het allerhoogste niveau vraagt totale toewijding van jonge talenten en ondertussen verandert de wereld om hen heen volkomen.

  1. PSV selecteert door en laat aantal jonge spelers na dit seizoen vertrekken

    PSV selecteert door en laat aantal jonge spelers na dit seizoen vertrekken

    PSV neemt na dit seizoen afscheid van meerdere jonge spelers die nu over een (aflopend) contract bij de club beschikken. De Eindhovense club heeft onder meer besloten om goalie Yanick van Osch (23) te laten gaan. Zijn contract loopt af en wordt niet verlengd. Ook Maxime Soulas, Steven Theunissen, Baggio Wallenburg, Amar Catic, Olivér Horváth en Robin Lauwers kunnen in principe uitkijken naar een nieuwe werkgever.

PSV