Volledig scherm
Maximiliano Romero trainde alleen in Florida even met de groep mee bij PSV. Daarna was hij geblesseerd. © Pro Shots

Valse start voor nieuwe spits Maximiliano Romero bij PSV

De transfer van Maximiliano Romero levert PSV voorlopig nog niets op. De nu nog gehuurde Argentijn staat de komende tijd aan de kant met een blessure. Een tegenvaller voor club en speler.

De spits kwam eind december over van Vélez Sarsfield, maar is voorlopig niet inzetbaar. Romero kreeg afgelopen week bij de training een terugslag en dat betekent dat hij in ieder geval nog een aantal weken moet revalideren. De 19-jarige aanvaller kampt met een bovenbeenblessure en speelde in november zijn laatste duel voor de Argentijnse club. Een prognose voor de datum van zijn eerste optreden bij PSV kon de club gisteren niet geven. Wel is duidelijk dat de man van ruim10 miljoen euro zijn vuurdoop in Eindhoven bij Jong PSV zal beleven, aangezien hij er al langer uit ligt.

Malheur

De nieuwe blessure voor Romero is een tegenvaller voor trainer Phillip Cocu, die ongetwijfeld gehoopt had dat de entree van de Argentijn iets soepeler was verlopen. PSV had wel rekening gehouden met een behoorlijke gewenningsperiode, maar Romero sloot een maand geleden al aan bij de groep en traint nu nog steeds individueel. Nu komt daar onvoorzien fysiek malheur overheen. Wel ziet PSV het als grote winst dat de dit seizoen nog gehuurde spits in Nederland kan acclimatiseren. Zijn contract gaat pas op 1 juli in. Luuk de Jong mocht - na het vertrek van Jürgen Locadia - van de directie van PSV niet weg, omdat Romero niet direct speelklaar was. Die beslissing betaalde zich de afgelopen weken uit. De Jong was in de duels met Heracles Almelo en PEC Zwolle zeer bepalend. De Jong en daarna Sam Lammers zijn op dit moment de opties voor 'nummer 9'.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV