Mark van Bommel
Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel bezorgd dat scholen weer open gaan voor examens: ‘Vragen om problemen’

Voormalig PSV-trainer Mark van Bommel heeft via sociale media zijn bedenkingen geuit over het feit dat eindexamenkandidaten deze week weer naar school kunnen om toetsen te maken en schoolexamens af te leggen. ,,Allerlei evenementen over de hele wereld worden opgeschort”, zegt hij in een verklaring op Instagram. Van Bommel geeft aan dat tal van deskundigen waarschuwen en dat iedereen afstand van elkaar moet houden. 

,,Tegelijkertijd sturen we wél rond de 150.000 eindexamenkandidaten naar school, omdat ze anders het Centraal Examen niet mogen afleggen.” De vader van drie schoolgaande kinderen, die ook in deze situatie kunnen komen, heeft er bezwaar tegen en wijst op bezinning. ,,Alsof een schooldiploma op dit moment het belangrijkste is, als je de ziekenhuisopnames ziet en de cijfers met mensen die overlijden aan het coronavirus erbij pakt in Nederland en over de hele wereld.”

Van Bommel geeft aan dat scholen zelf niet mogen bepalen of ze dicht gaan en dat de overheid bepaalt. Hij stelt dat het niet verantwoord is dat de overheid pas op 6 april besluit of het centraal examen in mei doorgaat. Een andere maatregel zou gepast zijn, vindt Van Bommel. ,,Dit is vragen om nog meer problemen.”

PSV