Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel blijft strijdbaar: ‘Je kunt het van alle kanten bekijken’

Trainer Mark van Bommel blijft met PSV volle bak strijden voor de titel. Ook nu de ploeg op doelsaldo achter staat op Ajax, vindt hij dat PSV onverstoorbaar moet blijven en uiteraard de jacht op de titel moet doorzetten. De trainer sprak vrijdagmiddag met een aantal journalisten tijdens zijn wekelijkse persconferentie, in aanloop naar het thuisduel met ADO. 

PSV staat in punten gelijk met Ajax, zo benadrukte hij nog maar eens. ,,Daar kun je op allerlei manieren naar kijken. Ook dat het fantastisch is dat we in punten gelijk staan.” 

Dat er na een aantal keren puntenverlies van PSV meer kritiek komt, snapt hij. ,,Dat weet je van tevoren, als je trainer bent. Als je wint, is alles mooi. Je weet dat als je verliest, dat het het tegenovergestelde is. Het gaat om het resultaat en zo moet je ook naar het trainersvak kijken. Als je wint heb je twee dagen rust en als je verliest heb je twee dagen gezeik aan je hoofd. Dat hoort bij dit vak en dat is niet erg. Het liefst win je alles en dat hebben we ook veel gedaan, maar het kan niet altijd.”

Anticiperen

Over de veranderde opzet van de competitie zei Van Bommel dat er eerst honderd procent zekerheid moet zijn alvorens PSV daar volledig op kan anticiperen. ,,Dan weten we waar we aan toe zijn en kunnen we ons erop voorbereiden. Bijvoorbeeld wanneer je gaat trainen en vrij bent. Ook moeten we misschien kijken naar alternatieve trainingsweken en een eventuele oefenwedstrijd.” 

Van Bommel was enigszins geagiteerd om de manier waarop vorige week zijn woorden gebruikt werden. Hij liet toen (in aanloop naar het duel met De Graafschap, na een vraag van een journalist) over het winnen met een grote uitslag vallen dat hij wel eens met 11-0 een wedstrijd had besloten, met Oranje van San Marino. Daaraan koppelde hij onmiddellijk dat De Graafschap uiteraard geen San Marino is, maar dat werd naar zijn mening niet overal goed geciteerd. ,,Ik leg het volgens mij heel duidelijk uit en vind het raar dat het anders uitgelegd is.” 

PSV