Volledig scherm
Maxi Romero tijdens de eerste training van PSV. Angeliño volgt hem. © Pro Shots

Van Bommel duidt de situatie van Romero bij PSV: 'Plan met hem gemaakt'

Maxi Romero zit nog steeds niet bij de wedstrijdselectie van PSV en dat zal zaterdag tegen NAC ook niet het geval zijn. Trainer Mark van Bommel ging tijdens zijn perspraatje voor het duel met de Bredanaars in op de situatie van de Argentijn. ,,Het is mentaal een hartstikke moeilijke situatie voor hem, maar Maxi gaat er goed mee om", zo benadrukte hij. 

Romero kreeg direct na zijn komst te maken met een beruchte spierblessure in het bovenbeen, die bij sporters vaker geruime tijd voor problemen zorgt. Van Bommel vertelt er het volgende over: ,,Maxi is hier gekomen en raakte geblesseerd. Hij is er een aantal maanden uit geweest en raakte toen weer fit. Daarna verviel hij weer in een kleine blessure, raakte weer fit en was er weer een blessure. Dan weer een of twee dagen, dan weer tien of veertien. We hebben er bij de laatste blessure in een wedstrijd voor gekozen om hem eruit te halen (in de rust bij het thuisduel van Jong PSV met Helmond Sport, red.). Wij willen hem nu eerst honderd procent fit hebben. We denken dat het daaraan ontbrak, terwijl hij zelf hartstikke graag wil voetballen. Nu traint hij vaak apart om bij alles eerst op het vereiste niveau te komen, zodat hij én trainingsfit en wedstrijdfit is." 

Vanuit zijn zakelijke omgeving klinken signalen dat hij in goede conditie is, maar PSV vindt dat dat niet het geval is en wil hem eerst naar PSV-normen fit hebben. Van daaruit kan hij dan de volgende stap zetten. Van Bommel: ,,We hebben nu een duidelijk plan met hem gemaakt en dat is ook met hem besproken. Daar zijn we met hem mee bezig. We plakken er geen tijd op." 

Luuk de Jong

Van Bommel benadrukt dat het geen prettige situatie voor Romero is. ,,Je moet alleen trainen en je bent geblesseerd, terwijl de groep samen traint, plezier heeft en de resultaten goed zijn. Dat is moeilijk, maar hij gaat er hartstikke goed mee om." Hoewel PSV veel geld betaalde voor de Argentijn, ruim 10 miljoen euro, is er op dit moment geen probleem door zijn afwezigheid. Luuk de Jong vult de spitspositie tot volledige tevredenheid van iedereen in. Romero kwam afgelopen winterstop over van het Argentijnse Vélez Sarsfield en gold als een mega-talent. PSV betaalde veel geld voor hem omdat de club de boot niet wilde missen en troefde onder meer VfB Stuttgart af. 

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9336 stemmen