Volledig scherm
Mark van Bommel © ANP

Van Bommel: ‘FC Basel is een goede club en overleeft regelmatig een Europese groepsfase’

In een eerste reactie op de loting van PSV in de tweede voorronde van de Champions League heeft Mark van Bommel gezegd dat hij FC Basel een goede tegenstander vindt. De Eindhovenaren spelen op 23 of 24 juli eerst thuis tegen de Zwitsers en een week later is de return. 

,,Iedereen die het internationale voetbal een beetje volgt, weet dat FC Basel een goede club is. Ze zijn er eigenlijk altijd bij in Europa en overleven ook regelmatig de groepsfase in de Champions League of Europa League. We gaan ons nu verdiepen in het Basel van nu.”

PSV heeft de ambitie om de groepsfase van de Champions League te bereiken. ,,Dat wil zeggen dat we om te beginnen deze eerste horde moeten nemen”, aldus Van Bommel. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen