Volledig scherm
Mark van Bommel © ANP

Van Bommel: ‘FC Basel is een goede club en overleeft regelmatig een Europese groepsfase’

In een eerste reactie op de loting van PSV in de tweede voorronde van de Champions League heeft Mark van Bommel gezegd dat hij FC Basel een goede tegenstander vindt. De Eindhovenaren spelen op 23 of 24 juli eerst thuis tegen de Zwitsers en een week later is de return. 

,,Iedereen die het internationale voetbal een beetje volgt, weet dat FC Basel een goede club is. Ze zijn er eigenlijk altijd bij in Europa en overleven ook regelmatig de groepsfase in de Champions League of Europa League. We gaan ons nu verdiepen in het Basel van nu.”

PSV heeft de ambitie om de groepsfase van de Champions League te bereiken. ,,Dat wil zeggen dat we om te beginnen deze eerste horde moeten nemen”, aldus Van Bommel. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV