Volledig scherm
Mark van Bommel pakte als coach de winst in zijn eerste 13 eredivisieduels. Pas in wedstrijd 14 was er verlies, in de Kuip. © ANP Pro Shots

Van Bommel gaat niet ineens alles anders doen: ‘Een reactie geven moet je altijd, ook na winst’

Mark van Bommel blikte donderdagmiddag vooruit op het duel van PSV met Excelsior van vrijdag. De trainer vindt niet dat PSV vanwege het verlies van zondag in De Kuip een reactie moet geven. ,,Een reactie geven moet je namelijk altijd, ook als je gewonnen hebt.”

Van Bommel vindt dat PSV na dertien zeges en één nederlaag niet ineens dingen totaal anders moet gaan doen. ,,De analyse van zondag hebben wij gemaakt. De wedstrijd is besproken zoals we dat altijd gedaan. Feyenoord heeft het het eerste half uur goed gedaan. We hebben niet de mogelijkheden benut om er onderuit te voetballen. Zij hebben het initiatief in de omschakeling gegrepen en daarna hebben wij achter de 2-0 aan gelopen. Soms is het ook zo dat je ontzettend graag wilt, maar dat het niet lukt. Soms is dat ongrijpbaar en dan vallen alle tweede ballen bij de tegenstander. Je wilt wel, maar je komt net te laat. Zelf heb ik die wedstrijden ook weleens gespeeld. Via een detail kan je dan een wedstrijd vaak draaien. Een ingooi of een verkeerde pass.”

De trainer van PSV liet al doorschemeren weinig te veranderen voor het duel met Excelsior. Waarschijnlijk betekent dat dat hij gewoon met dezelfde opstelling start. 

 1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
  PREMIUM
  Champions League

  Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

  Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.
 2. ‘Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  ‘Voor Inter is dit een superbe­lang­rij­ke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  Ook al staat er voor PSV niets meer op het spel, de Eindhovenaren zullen Internazionale morgen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League de overwinning niet cadeau doen. ,,Ongeacht waar je speelt en tegen wie je speelt: je moet altijd motivatie uit jezelf halen. Als je dat blijft doen, maakt het niet uit of je voor ‘niks’ speelt of niet’', zei trainer Mark van Bommel maandag op de persconferentie in Milaan.

PSV