Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel © Edwin van Zandvoort/Soccrates

Van Bommel geeft inkijkje in zijn werkwijze: ‘Heel apart om nu maar twee punten voor te staan’

‘Spelers moeten verder kunnen kijken dan de muur”, zegt Mark van Bommel. In de lobby van het spelershotel van PSV in Doha gaan de eerste vragen aan de PSV-trainer over beoordelingsgesprekken bij een trainingskamp. Hij gelooft totaal niet in zo’n jaarlijkse of halfjaarlijkse sessie in een kamertje, maakt hij duidelijk.

,,Als trainer sta je elke dag in contact met je spelers. En niet alleen ik, maar de hele technische staf. Je praat constant met ze, vertelt ze hoe je over ze denkt, hoe ze presteren en vraagt hoe ze zich voelen. Als je hier in een kamertje gaat zitten, kun je niet verder kijken dan de muur. Het mooiste is om in een ontspannen situatie met elkaar te spreken. Dan ontstaan andere en veel betere gesprekken.”

  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’

PSV