Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel: Het was niet mooi

“Het was niet mooi”, zei trainer Mark van Bommel gisteravond na PSV-FK Haugesund. ,,Maar we zijn door.” De lat zal omhoog moeten, erkende de trainer. Zeker omdat de komende tegenstander in de Europa League-cyclus (Apollon Limassol) aanmerkelijk hoger mag worden aangeslagen dan het bescheiden FK Haugesund. 

,,We zijn niet stabiel genoeg. Het is een jonge groep die heel graag wil, maar we zijn nog niet in staat om altijd zakelijk te winnen. Het kan bij ons ook in een keer ontploffen. Als we er vanavond een maken, maken we er drie, vier of vijf.”

Van Bommel vond dat PSV in het laatste deel van het speelveld de verkeerde keuzes maakte of slordig was.  ,,Daardoor houd je de tegenstander te lang in de wedstrijd. We wilden het publiek iets laten zien en dat is qua uitslag niet gelukt. We voetballen geforceerd, staan te ver uit elkaar en kijken niet waar we staan. Dat is ook onervarenheid, in een jonge groep. We maken het onszelf moeilijker dan nodig is.” 

  1. Bij PSV staat voetbal op 1, 2 en 3, maar pakt de website nu even de prijzen

    Bij PSV staat voetbal op 1, 2 en 3, maar pakt de website nu even de prijzen

    Voetbal staat bij PSV op een, twee en drie. En eigenlijk ook op vier, vijf en zes, zo zegt directeur Toon Gerbrands vaak als het gaat over de speerpunten van de club. Dat betekent natuurlijk niet dat andere of ondersteunende diensten geen kwaliteit hoeven te leveren of dat de club de rest laat versloffen. PSV is daarom trots dat de eigen website dinsdag een grote landelijke onderscheiding in de wacht wist te slepen, zo zegt manager marketing en media Damian Bott in een reactie tegen het ED.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen