Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel: Het was niet mooi

“Het was niet mooi”, zei trainer Mark van Bommel gisteravond na PSV-FK Haugesund. ,,Maar we zijn door.” De lat zal omhoog moeten, erkende de trainer. Zeker omdat de komende tegenstander in de Europa League-cyclus (Apollon Limassol) aanmerkelijk hoger mag worden aangeslagen dan het bescheiden FK Haugesund. 

,,We zijn niet stabiel genoeg. Het is een jonge groep die heel graag wil, maar we zijn nog niet in staat om altijd zakelijk te winnen. Het kan bij ons ook in een keer ontploffen. Als we er vanavond een maken, maken we er drie, vier of vijf.”

Van Bommel vond dat PSV in het laatste deel van het speelveld de verkeerde keuzes maakte of slordig was.  ,,Daardoor houd je de tegenstander te lang in de wedstrijd. We wilden het publiek iets laten zien en dat is qua uitslag niet gelukt. We voetballen geforceerd, staan te ver uit elkaar en kijken niet waar we staan. Dat is ook onervarenheid, in een jonge groep. We maken het onszelf moeilijker dan nodig is.” 

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

PSV