Volledig scherm
PREMIUM
Dick Advocaat en Mark van Bommel, na het winnen van de Johan Cruijff Schaal in 2012. Het enige wapenfeit van PSV in dat seizoen. De bekerfinale ging verloren en PSV werd tweede in de competitie. © Soccrates

Van Bommel: ‘Het zijn wel vaak dezelfde ploegen waar je iets tegen laat liggen’

De laatste nederlaag van PSV in Utrecht? Mark van Bommel hoefde er gisteren niet al te lang over na te denken. Hij stond zelf nog op het veld en huidig FC Utrecht-coach Dick Advocaat was op 16 september 2012 bij een 1-0 verliesbeurt trainer van PSV.

Andere tijden, waarin PSV in uitwedstrijden al een paar jaar PSV niet meer was. De balans buiten Eindhoven was beroerd en alleen al op basis van de verspeelde uitpunten zou PSV in de huidige eredivisie nooit kampioen kunnen worden. Advocaat wist het in de perszaal in De Galgenwaard even niet meer, na speelronde vijf in het seizoen 2012-2013. Het was een voorbode voor een sportief rampjaar voor PSV, waarin bijna alles mis ging wat er maar mis kon gaan. PSV had toen na vijf duels al meer punten verspeeld (zes) dan nu na twintig wedstrijden (vijf). De ploeg won in augustus wel de Johan Cruijff Schaal en bereikte de bekerfinale, maar in de competitie en Europees was er geen succes. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV