‘Van Bommel kijkt te veel door een roze bril naar PSV’

VIDEOMet het gelijkspel tegen Emmen kreeg PSV zondag de zoveelste klap te verduren. ,,Zelfs voor een subtopper is het niet acceptabel dat je hier gelijkspeelt", vindt clubwatcher Rik Elfrink. ,,Waar dit eindigt? Ik weet het ook niet meer.”

De slechte serie van PSV begon half oktober in Utrecht. ,,Toen schrok ik al van de verklaring van Van Bommel, hij zei toen: het eerste uur was er niets aan de hand", vertelt Elfrink. ,,Maar in balbezit creëert PSV niks, nu zijn we acht wedstrijden verder dat was gisteren na rust nog steeds zo. PSV speelt echt een verloren seizoen, waarin het alleen de beker nog kan winnen. Dat is ongelofelijk, met de winterstop pas over drie weken.”

Bekijk hier de samenvatting van Emmen-PSV

De clubwatcher vindt dat Van Bommel te veel door een roze bril naar zijn elftal kijkt. ,,Dat je door een rood-witte bril naar zo'n wedstrijd kijkt, dat snap ik wel. Maar dit is geen rood-witte bril meer, dit is een roze bril. Hij heeft gelijk over de eerste helft, maar als topclub kun je je niet vasthouden aan een goede eerste helft tegen Emmen en Heerenveen.”

Ontevreden spelers

De spelers blijven vooralsnog achter hun trainer staan. ,,Maar heb je ooit een speler gehoord die zijn trainer na zo'n wedstrijd afbrandt? Dat gebeurt niet. De basisspelers zullen wel achter hem staan, maar in de groep zitten ook ontevreden spelers die niet spelen. En daar hebben ze ook alle reden toe. Ik heb lang gedacht dat Sadílek een logische keuze was, maar in de wedstrijd tegen Willem II maakte hij een grote fout en nu weer. Dat kost PSV aantoonbaar punten. De keuzes van de afgelopen weken zijn te betwisten. Het wordt lastig voor PSV om dit op de rit te krijgen.”

Volledig scherm
© BSR Agency

PSV