Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel kon de roep om ‘Guti’ wel waarderen: ‘Deuntje was mooi, kwam me bekend voor’

Gevat beantwoordde Mark van Bommel na het gewonnen thuisduel met ADO Den Haag de vraag wat hij vond van het feit dat het thuispubliek luid en duidelijk om Érick Gutiérrez riep. 

Zijn naam werd massaal gescandeerd, via een paar liedjes, bij een stand van 1-0. ,,Een deuntje kwam me bekend voor”, zei Van Bommel, refererend aan de wijze waarop hij zelf in het Philips Stadion vaak werd toegezongen. ,,Ik vond het wel een mooi liedje.”

Gescandeerd

Terug naar de inhoud. Het publiek in het Philips Stadion wil onderhand wel eens wat meer zien van de topaankoop van PSV, dan de flitsen van eerder dit seizoen. Tot verrassing van velen, onder wie Gutiérrez zelf, besloot Van Bommel de Mexicaan een kwartier voor tijd in te brengen. ,,Het is niet zo dat dat te maken heeft met de liedjes van het publiek, anders zou ik elke speler moeten inbrengen wiens naam wordt gescandeerd. Ik probeer het elftal beter te maken met de wissels”, zo verklaarde de trainer. ,,Wij hebben gewoon veel spelers, waarvan het niveau op trainingen heel dicht bij elkaar ligt. Bij een wissel kijk je goed wat bij elkaar past of bij de wedstrijd past. Soms valt er in een wedstrijd op een andere plek ruimte, waardoor je je strijdplan een beetje aan moet passen. Als je bijvoorbeeld ziet dat je over de linkerkant niet doorkomt, moet je het constateren, erover gaan nadenken en het dan gewoon doen. Het publiek mag daarbij zingen wat ze willen. Als ze maar over onze spelers zingen en niet tegen ons.”

PSV won uiteindelijk met 3-1 en die zege was dik verdiend. ,,Als we wat geluk hebben, maken we eerder een goal. Die bleef uit. Uiteindelijk maakt Denzel (Dumfries, red.) een goede goal. ADO speelde redelijk verdedigend bij de zestien, met uitbraken op Sheraldo Becker. In de tweede helft hebben we meer over de zijkanten gespeeld en dat hebben we goed gedaan. Er zijn kansen gecreëerd, waarbij we nog wel een goal tegen kregen en het uiteindelijk 3-1 werd.” Waar de spelers van ADO achter elkaar kramp kregen, ging PSV nog enthousiast op jacht naar meer, maar zonder succes. 

  1. PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.

PSV