Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel krijgt in aanloop naar NAC-thuis vooral vragen over spitsuur bij Ajax

PSV-coach Mark van Bommel wrijft zich niet in de handen vanwege het drukke programma van concurrent Ajax. Integendeel zelfs. 

Dat het in de voorbeschouwing op het duel met NAC meer ging over Ajax dan de Bredanaars, lag vrijdag niet aan Mark van Bommel. De trainer van PSV verwacht dat Mitchell van der Gaag zaterdag een defensief ingesteld elftal opstelt en denkt dat de opdracht in het Philips Stadion minder eenvoudig is dan uit de ranglijst zou kunnen blijken. Menigeen rekent op een ‘een nulletje of vier’, maar voor PSV was vorige week na drie gelijke spelen de fase aangebroken waarin vooral winnen centraal stond. Bij voorkeur gebeurt dat met ruime cijfers, maar het veiligstellen van de punten is in deze fase het belangrijkste voor de coach. ,,We streven er altijd naar om ook het publiek te vermaken”, zei Van Bommel, die veel vragen kreeg over het drukke programma dat concurrent Ajax nog te wachten staat. ,,Hadden wij dat maar....”, verzuchtte hij bijna.

Route

De Amsterdammers verbaasden deze week de voetbalwereld door te schitteren in Bernabeu en moeten PSV in de eredivisie nog altijd boven zich dulden. Als het aan Van Bommel ligt, blijft dat uiteraard zo. Dat PSV via een ritme van één duel per week de route naar de begeerde titel kan afleggen, ziet hij niet direct als een voordeel. ,,Ploegen spelen per jaar tussen de vijftig en zestig wedstrijden en spelers van topteams kunnen daar mee omgaan”, denkt hij. Na zaterdagavond speelt PSV dit seizoen nog maar negen officiële duels, waar Ajax er dan nog minimaal veertien voor de boeg heeft. Het zou in de titelrace van invloed kunnen zijn op de frisheid, maar Van Bommel gelooft daar niet in. 

Romero

Hij wil zich zoveel mogelijk bezig houden met zijn eigen formatie, waaruit deze week Maxi Romero wegviel. De Argentijnse spits is sinds zijn komst naar Eindhoven wel erg onfortuinlijk geweest. ,,Super ongelukkig en triest”, zo omschreef de trainer van PSV de huidige situatie voor Romero. ,,Hij is net terug van een interlandperiode en raakt weer geblesseerd, nadat er vorig jaar ook al veel gebeurde.” Dat hij misschien nog het WK voor spelers onder 20 jaar kan meemaken (vanaf eind mei)? ,,Hij is speler van PSV”, counterde Van Bommel, die nauwelijks gebruik heeft kunnen maken van de op papier tweede spits van PSV. Enerzijds was dat vanwege de vorm van Luuk de Jong niet nodig, anderzijds is Romero nog nooit over een langere periode fysiek heel gebleven. Dat maakt het voor PSV ook lastig om een jaar en drie maanden na zijn komst zijn potentieel goed te kunnen inschatten. 

PSV