Volledig scherm
Erick Gutierrez © BSR/SOCCRATES

Van Bommel lijkt nog één keuze te moeten maken bij PSV

Trainer Mark van Bommel lijkt bij PSV na de winterstop nog één keuze te moeten maken. Wie wordt de nummer 10? 

Na het trainingskamp in Doha traint PSV vanaf maandag weer op vertrouwde grond. De 26 overgebleven deelnemers aan het trainingskamp moeten daar hun weg weer zien te vinden bij PSV, Jong PSV of PSV onder 19. 

Voor PSV lijken de kaarten wel geschud, op maar één positie na. Doelman Jeroen Zoet, de complete defensie, het defensieve blok op het middenveld en de aanval staan bij PSV in principe vast. Wat trainer Mark van Bommel gaat doen met de invulling van de positie als nummer 10 is nog wel een vraagteken. Met Gastón Pereiro en Érick Gutiérrez heeft hij twee voor de hand liggende opties. Pereiro is in vorm onomstreden, maar houdt die vorm al vier seizoenen lang niet constant vast. Voor Gutiérrez geldt dat hij ook als meest aanvallende middenvelder van waarde kan zijn voor PSV, maar zijn favoriete positie is het niet. Tijdens de achtdaagse in Qatar gaf hij aan liever iets meer teruggetrokken te spelen, al vertelde hij ook blij te zijn met elke basisplaats. ‘Guti’ helpt het team waar hij kan, meldde de Latijns-Amerikaan. 

Ihattaren

Alternatieven voor de internationals van Uruguay en Mexico zijn er ook nog, bijvoorbeeld door binnen het elftal te schuiven met spelers. Daarnaast dient zich de pas 16-jarige Mohammed Ihattaren als optie aan. Hij maakte in Qatar via een invalbeurt zijn officieuze debuut in PSV 1 en dat optreden smaakte naar meer. 

Na de nieuwjaarsreceptie van vandaag werkt PSV toe naar het uitduel met promovendus FC Emmen van komende zondag. Daarna volgen thuiswedstrijden tegen FC Groningen en Fortuna Sittard. Een programma met perspectief, waarin PSV gezien de strijd met Ajax niets kan laten liggen. 

Volledig scherm
Pereiro en Malen © ANP Pro Shots

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7476 stemmen