Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel over achterstand doelsaldo: ‘Ik heb eens met 11-0 gewonnen van San Marino’

PSV gaat in de jacht op punten en goals tegen De Graafschap niet alles omgooien. Dat gaf trainer Mark van Bommel vrijdag aan in de persconferentie voor het duel met de Achterhoekers. ,,Wij willen elke wedstrijd winnen. En met een zo hoog mogelijke uitslag. Daarom scoren we ook vaak op het laatst. Je kunt een wedstrijd zo ingaan dat je veel goals wilt maken. De ene keer lukt dat wel, de andere keer lukt het niet. Ik kan niet ontkennen dat we nu negen goals achter staan.”

Die achterstand van negen goals is te overbruggen, denkt Van Bommel. En heel misschien zelfs in één duel. ,,Ik heb met het Nederlands elftal een keer met 11-0 gewonnen van San Marino. Nou wil ik niet zeggen dat De Graafschap San Marino is.” En PSV is het hele seizoen al met het doelsaldo bezig, zegt de trainer. “Daarom scoren we ook vaak laat.” Hoe gaat hij het zondag aanpassen met ‘het defensieve blok’ op het middenveld? ,,Wij hebben dit seizoen veel gescoord, alleen is er een ploeg die nóg meer goals heeft gemaakt. Binnen ons systeem kunnen we variëren en het is niet zo dat als je met de punt naar voren speelt, dat altijd sprake is van een defensief blok. Nee, het hele elftal verdedigt.” 

Quote

Ik heb met het Nederlands elftal een keer met 11-0 gewonnen van San Marino. Nou wil ik niet zeggen dat De Graafschap San Marino is

Mark van Bommel

Gutiérrez

Over Érick Gutiérrez zei Van Bommel dat hij niet ‘overbodig’ is. ,,Er zijn meerdere spelers die niet spelen en die daar mee om moeten gaan. De afgelopen wedstrijden heeft hij niet gespeeld, dat klopt. Wij zien iedereen elke dag op de training. Wij denken inderdaad dat wij het elftal opstellen waarvan we denken dat dat elftal de meeste kans maakt om te winnen. Guti is niet overbodig. Het is ook niet zo dat hij moet spelen omdat hij veel geld heeft gekost. Er staan spelers van 17 jaar en 30 jaar op het veld en ik moet daarin keuzes maken als trainer. Wie wel speelt, moet de opdracht zo goed mogelijk uitvoeren.”

  1. Lozano neemt afscheid van PSV en wordt woensdag medisch gekeurd in Italië

    Lozano neemt afscheid van PSV en wordt woensdag medisch gekeurd in Italië

    Hirving Lozano is inmiddels onderweg naar Italië om zijn transfer naar SSC Napoli af te ronden. Hij heeft van PSV toestemming gekregen om af te reizen. PSV gaat aan de transfer ongeveer 35 miljoen euro aan overhouden na alle afdrachten, zo is de verwachting in Eindhoven. Lozano wordt woensdag gekeurd in Italië en dat gebeurt in een privé-kliniek in Rome, zo melden bronnen rond de speler. De presentatie is eind deze week.

PSV