Volledig scherm
Hirving Lozano en Mark van Bommel. © Pim Ras Fotografie

Van Bommel over inzetbaarheid Lozano: ‘Natuurlijk is er een grijs gebied’

Het al dan niet meespelen van Hirving Lozano tegen FK Haugesund is een van de belangrijke thema's voor het duel. Trainer Mark van Bommel ging er woensdag alvast op in. Gaan de PSV-supporters Lozano nog zien? ,,Het is mede afhankelijk hoe hij uit zijn blessure komt”, aldus de coach. 

,,Ik was wat dat betreft vrij positief na de wedstrijd tegen ADO”, zei Van Bommel. Hoe zit het dan met de transferperikelen met Napoli? ,,We horen het vanzelf wel en maken ons nu niet druk”, zei hij onder meer. ,,Je kunt een speler niet buiten de selectie houden vanaf het eerste moment dat er iets met een transfer zou kunnen spelen. Dan kun je dat tot 31 augustus met bijna iedereen doen. Het is niet zo dat ik hier de baas ben, maar op het moment dat ik spelers ter beschikking heb en denk dat ik ze nodig heb, dan stel ik ze op.”

Van Bommel erkent dat er een grijs gebied is bij dit soort zaken. ,,Ik word verantwoordelijk gehouden voor het resultaat, dus ik stel de spelers op. Maar het is niet zo zwart-wit dat als ik nu zeg dat Lozano gaat spelen, dat dat ook daadwerkelijk gebeurt. Natuurlijk is er een grijs gebied. Het kan best zomaar zijn dat de club mij adviseert dat het niet verstandig is om hem te laten spelen, omdat er iets gaat gebeuren. Misschien omdat hij snel weggaat, vandaag, morgen of overmorgen. Chucky zelf is, als hij speelt, er honderd procent bij.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7388 stemmen