Van Bommel over status Lozano: ‘Voor iedere speler kan het veranderen’

VIDEODe laatste dagen is er veel te doen rondom de reservebeurt van Hirving Lozano tegen FC Twente. Trainer Mark van Bommel zei in aanloop naar het duel met FK Haugesund nog maar eens dat hij dat deed omdat het volgens hem ‘de beste keuze op dat moment’ was. Of zijn status kan veranderen? ,,Lozano is fit, voor iedere speler kan het perspectief veranderen”, benadrukte de oefenmeester.  

Van Bommel vindt het ‘vrij normaal’ dat er veel vragen zijn over Lozano. ,,Net als bij elke andere speler die niet speelt. Ik heb gewoon een andere keuze gemaakt. Als ik bij iedere speler die niet speelt uitleg moet geven, blijf ik bezig. Het is mijn keus,  ik dacht dat ik met dat team de meeste kans maakte om te winnen.” Op de geruchten rond rondom Lozano, die aan Napoli wordt gelinkt, ging de trainer niet in. ,,Dan moet je bij John de Jong zijn.”

Verder blikte de coach vooral vooruit op de wedstrijd. PSV zit niet in de beste fase onder het trainerschap van Van Bommel. De teleurstelling van de uitschakeling in de Champions League mag volgens hem echter geen invloed hebben op de wedstrijd tegen Haugesund. ,,Je moet doorgaan, bij winst en verlies. Dat hoort er gewoon bij.”

Kracht

De coach toonde respect voor de tegenstander en liet blijken dat hij zijn huiswerk heeft gedaan. Toen een Noorse verslaggever vroeg wat hij van Haugesund wist, counterde hij die vraag. ,,Weet jij hoe lang Mikkel Desler is, de rechtsback?” Toen de journalist vervolgens het antwoord schuldig moest blijven, antwoordde Van Bommel: ,,1 meter 87. Ik weet veel van Haugesund, we hebben respect voor de tegenstander. Het maakt niet uit wie er op papier de sterkste ploeg is, wij moeten gewoon winnen. Wij willen zo lang mogelijk in Europa voetballen.”

Volledig scherm
PSV-trainer Mark van Bommel blikte woensdag vooruit op het treffen met FK Haugesund. © BSR Agency

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10089 stemmen