Van Bommel: PSV moet overal hetzelfde kunnen oproepen

VideoOf er nou punten, een fortuin of alleen de eer op het spel staat, dat zou voor een profvoetballer eigenlijk niet veel uit moeten maken, vindt Mark van Bommel.

PSV speelt vanavond een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, waarin de ploeg weer bij de Europese top kan aansluiten en tientallen miljoenen euro's kan verdienen. Voor échte topspelers in de voetballerij maakt het niet uit wie de tegenstander is of wat er op het spel staat, vindt trainer Mark van Bommel. PSV zou tijdens het kwalificatieduel om de Champions League hetzelfde moeten kunnen oproepen als zaterdag tegen Willem II, of eind volgende maand in het bekerduel bij het bescheiden Excelsior Maassluis. Hij noemt dat onverstoorbaarheid.

  1. Winnen werkt verslavend voor Viergever: ‘Kampioen worden zou een onbeschrijflijk gevoel geven’
    PREMIUM

    Winnen werkt verslavend voor Viergever: ‘Kampioen worden zou een onbe­schrijf­lijk gevoel geven’

    Geruisloos is misschien wel het beste woord om de overgang van Nick Viergever naar PSV in deze zomer te omschrijven. Vier maanden na zijn transfervrije oversteek vanuit Amsterdam is de 29-jarige verdediger onbetwist basisspeler bij PSV, waar hij een iets rustiger werkklimaat ervaart dan voorheen. Waarom? ,,Misschien is het omdat de media er wat korter op zitten dan bij de andere topclubs, dat zou kunnen.”

PSV