Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel tevreden met winst, niet over uitvoering: ‘Geen twijfelbarometer’

Trainer Mark van Bommel was na afloop van PSV-NAC vanzelfsprekend tevreden met de behaalde drie punten, maar de uitvoering liet volgens hem wel te wensen over. Het bleef voor PSV in het Philips Stadion bij een karige 2-0 overwinning, waar velen op meer hadden gerekend. ,,Na de 1-0 liet de technische uitvoering ons soms in de steek. Daardoor bleef de stand lang hetzelfde. We hadden aan het einde vaker kunnen scoren.”

Via een vlotlopende aanval kon Luuk de Jong al snel afwerken en stond PSV vliegensvlug op voorsprong. Daarna stokte het bij PSV. Van Bommel vond niet dat er te vaak achteruit werd gespeeld en zocht de oorzaak bij andere dingen. ,,Uiteindelijk zit je ook in een fase waarin de overwinning moet worden binnengesleept.” Michal Sadílek en Donyell Malen kwamen na ruim een uur als invallers in het veld, op een moment dat PSV een lastige fase beleefde. De trainer had een gelukkige hand van wisselen, omdat Sadílek aan het begin van de aanval stond die door Malen in de 2-0 werd omgezet. Maken zij het de trainer moeilijk? Van Bommel zegt altijd dat hij twijfelt over zijn opstelling, maar vertelde niet hoe erg hij nu getwijfeld had. ,,Ik heb geen twijfelbarometer”, zei hij gevat. 

Voor PSV rest komend weekend de uitwedstrijd bij VVV, voordat de topper tegen Ajax op het programma staat. Van Bommel kan dan weer beschikken over Hirving Lozano, die zaterdagavond geschorst was. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8440 stemmen