Van Bommel verkiest bij PSV het geven van houvast boven ‘zes man eruit’

VIDEOMark van Bommel gaat na een aantal zeperds op rij buiten Eindhoven geen rigoureuze ingrepen doen bij PSV. Integendeel, hij wil de spelers houvast bieden.

Drie gelijke spelen op rij in een uitwedstrijd hebben Mark van Bommel op geen enkele manier aan het twijfelen gebracht over het pad waarop PSV zich bevindt. ,,Het is niet zo dat je in één keer zes man gaat wisselen. Je moet je spelers houvast blijven geven. Hetzelfde blijven doen", geeft Van Bommel aan.

Die rode draad bracht PSV waar de ploeg nu in de eredivisie staat en de coach laat zich niet van de wijs brengen als het gaat om zijn basisopstelling. Wel grijpt hij tijdens wedstrijden soms hard in, zoals vorige week bij de wissel van Hirving Lozano. De sterspeler van PSV kon al na een helft zijn trainingspak aantrekken en begreep dat volgens Van Bommel. ,,We hebben deze week wel gesproken met elkaar, maar niet anders dan met andere spelers. Als je minder speelt, kun je een keer gewisseld worden. Zo gek is dat niet. Speelt het elftal goed, dan kan het individu uitblinken. Dat was nu ook niet het geval en op een gegeven moment besluit je dan om hem te wisselen."

Volledig scherm
Van Bommel © BSR/SOCCRATES

Beter weer

Heeft van Bommel hem op scherp gezet voor de topper van morgen tegen Feyenoord? ,,Dat zou mooi zijn", sprak de coach, die zich afgelopen week ook stoorde aan de beslissing van de KNVB om Ajax-PEC Zwolle ineens te verplaatsen. Het kan de competitie beïnvloeden, denkt men bij PSV. ,,Alles kan meespelen, zelfs het weer. Het klinkt misschien gek wat ik zeg, maar als wij in Utrecht op een betere mat in beter weer hadden gespeeld, was de kans op winst ook groter geweest."

Dat PSV dit seizoen twee keer de boot inging tegen Feyenoord, hoeft volgens hem nu geen rol te spelen. ,,Zij zitten zeker niet met hun hoofd bij Ajax", zei Van Bommel over het belangrijke bekerduel van de Rotterdammers van volgende week. ,,Feyenoord heeft soms succes en speelt daarna weer een mindere wedstrijd. Wij hebben zelf ook weken met dubbele programma's gehad en toen was het ook niet moeilijk om ons voor die duels op te laden." 

  1. Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwinkel’

    Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwin­kel’

    Ibrahim Afellay is momenteel al een tijdje een bijzondere gast aan de jeugdzijde op trainingscomplex De Herdgang. Samen met fysiotherapeut Ferd van Odenhoven werkte hij de afgelopen weken aan fysiek herstel, waarbij hij inmiddels de volgende stap heeft gezet. Afellay traint inmiddels volop mee met PSV onder 19, waar Ruud van Nistelrooy de coach is. Hij doet al mee aan positiespelen en nadert het einde van zijn revalidatie.

PSV