PSV trainde gisteren op het veld in Linz in aanloop naar het duel tegen LASK.
Volledig scherm
PSV trainde gisteren op het veld in Linz in aanloop naar het duel tegen LASK. © BSR Agency

Van Bommel vindt dat PSV bij elkaar is gebleven, Toni Lato lijkt al bijna klaar

Mark van Bommel voert waarschijnlijk enkele veranderingen door bij PSV voor het duel met LASK Linz. 

PSV kan zichzelf vanavond een uitstekende dienst bewijzen door te winnen bij LASK Linz. In dat geval overwintert de club in principe al in Europees verband, op basis van het onderlinge resultaat tegen de Oostenrijkers. Na vier ketsers op rij moet de ploeg bovendien het vertrouwen weer op zien te vijzelen. 

Traditiegetrouw wilde trainer Mark van Bommel niets over zijn opstelling zeggen, maar het lijkt erop dat de coach het defensieve centrum met Daniel Schwaab en Nick Viergever in ere herstelt. Daarnaast kan Érick Gutiérrez zijn plek kwijtraken aan Ryan Thomas, na een matige wedstrijd tegen Sparta. 

Van Bommel vindt dat PSV in een moeilijke fase zit, maar is toch blij dat de club (inclusief de supporters) voorlopig bij elkaar is gebleven. Ondanks een flinke sportieve crisis blijven excessen bij PSV uit en blijft het voorlopig bij een hoop gestommel op sociale media en wat kritiek in de kranten. Maar, zo besefte Van Bommel gisteren ook, de letters in die kranten worden wel groter zolang de overwinningen uitblijven. En de kritiek zal dan navenant toenemen. 

Curieuze situatie

Wie het momenteel allemaal niet meemaakt bij PSV, is de 22-jarige linksback Antonio Latorre, oftewel Toni Lato. De geplande miljoenenaankoop in deze zomer speelt geen enkele rol bij PSV en is niet eens mee naar Linz. Een geluk bij een ongeluk voor PSV is dat de verdediger slechts is gehuurd. Het is een nogal curieuze situatie, omdat de Spanjaard toch al tientallen wedstrijden voor Valencia had gespeeld. Toch geen misselijke club. Zoals de situatie nu is, gaat Lato in de winterstop waarschijnlijk terug naar Spanje. Hij heeft zich op trainingen onvoldoende laten zien, waardoor Michal Sadílek en Olivier Boscagli de voorkeur kregen aan de linkerkant. Lato speelde midden september zijn laatste officiële duel, voor Jong PSV. In totaal kwam hij (tijdens PSV-Apollon) maar één officiële minuut in actie, plus vier minuten blessuretijd. Daarin had hij twee balcontacten. 

Schwaab blij met terugkeer Viergever 

  1. Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederlandse uitshirt ooit werd
    PREMIUM

    Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederland­se uitshirt ooit werd

    Het uitshirt dat de PSV’ers van 2009 tot en met 2011 droegen, werd onlangs door een vakjury bij het Eredivisie Shirt Festival verkozen tot mooiste uittenue ooit in 64 jaar eredivisie. De bedenkers van toen blikken terug op de ontstaansgeschiedenis van een tenue waarvan in eerste instantie niet iedereen honderd procent overtuigd was. ,,We afficheerden ons ineens heel sterk met Brabant en wisten niet helemaal zeker of alle supporters buiten de provincie dat volledig geslaagd zouden vinden”, zegt PSV’s voormalig hoofd marketing en media Peter Kentie.

PSV