Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel vindt het enorme puntenverlies bij PSV onacceptabel: ‘Ik ben verantwoordelijk’

PSV-trainer Mark van Bommel nam na het duel met Sparta van zaterdagavond (2-2) geen blad voor de mond wat betreft zijn verantwoordelijkheid voor de situatie van PSV. ,,Wij staan acht punten achter en daar kunnen we absoluut niet tevreden over zijn”, zei hij. ,,Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk”, zei hij aan het einde van zijn persconferentie. 

De wedstrijd tegen Sparta leek desastreus af te gaan lopen voor PSV en de 3-1 voor de Rotterdammers hing in de lucht, maar Cody Gakpo zorgde aan het slot nog voor de 2-2 voor PSV. ,,Sparta kreeg direct een grote kans en scoort daarna. In de rust zetten we het anders neer en kregen we Sparta in de greep. We moesten sneller en meer scoren, maar Sparta had ook de 3-1 kunnen maken. Al bij al zitten we in een moeilijke fase. Dat is grotendeels verklaarbaar door rode kaarten en geblesseerden, maar je moet ook realistisch zijn en eerlijk zijn. Acht punten in drie wedstrijden verliezen, dat kan niet.”

Ingooi

Denzel Dumfries sprak over een gebrek aan onverzettelijkheid bij PSV. ,,We hebben dat ook besproken in de kleedkamer en dan bijvoorbeeld hoe je de duels speelt. Niet dat je iemand omver moet zagen, maar je moet het gif hebben om een bal vast te kunnen houden. Je moet iets in je hebben dat er hier van alles kan gebeuren, maar dat wij hier niet gaan verliezen. Soms gaat het om kleine dingen, waardoor de tegenstander weer in de wedstrijd komt. We geven een ingooi weg waardoor ze weer tien meter hoger staan, zoiets bijvoorbeeld. Je moet rust zien te ceëren in het stadion en voorkomen dat het publiek erachter komt.”

Waar is Van Bommel het meest teleurgesteld over? ,,Dat we hier punten verspelen”, luidde het antwoord. De wissel van Érick Gutiérrez bij rust was om sportieve redenen, zo gaf Van Bommel aan. ,Hij had wel een tik gekregen, maar dat is niet de reden dat hij is gewisseld.”

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd Sparta - PSV.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10098 stemmen