PSV-trainer Mark van Bommel met in zijn kielzog Jürgen Dirkx, assistent-coach van PSV.
Volledig scherm
PSV-trainer Mark van Bommel met in zijn kielzog Jürgen Dirkx, assistent-coach van PSV. © VI Images

Van Bommel vindt Zoet professioneel en ziet Doan waarmaken wat PSV hem toedichtte

Voor trainer Mark van Bommel was de ruime 1-4 zege op het Noorse Rosenborg een prettige verrassing. De coach gaf na afloop aan dat hij niet had verwacht dat PSV zo'n ruime zege zou boeken. ,,Mooi om te zien dat we de goals makkelijk maken. We zijn nog op weg naar meer en om de wedstrijd langer onder controle te houden, moeten we nog stabieler worden.”

De tweede helft van PSV was na de 0-3 niet van al te hoog niveau, maar uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren simpel en voortreffelijk met 1-4. ,,Het leek dat zij nog terug in de wedstrijd konden komen. Het gevoel dat er iets te halen zou kunnen zijn, moet je meteen de kop indrukken. We zijn nog niet waar we willen zijn”, zei de coach, die Rosenborg niet goed vond spelen.  

Hij loofde goalie Jeroen Zoet, die door een blessure twijfels had of hij wel een hele wedstrijd kon spelen. ,,Jeroen was heel professioneel. Hij had kunnen starten, maar wist niet zeker of hij het een kwartier of een uur zou volhouden. Dan hadden we zeker een wissel verspeeld. Robbin (Ruiter, red.) is nu tweede keeper omdat hij de hele voorbereiding heeft meegedaan en Lars (Unnerstall, red.) later is teruggekomen van een blessure. Voor mij was het dus logisch dat Robbin zou starten.” De strijd om de status van tweede goalie ligt open, zo gaf de trainer aan. ,,We hebben goede keepers. Lars is nu een aantal weken bij de groep na een blessure. Robbin heeft de voorbereiding meegedraaid, het goed gedaan en dus is het normaal dat hij nu speelde.”

Doan

Met Jorrit Hendrix lijkt het goed te gaan. Hij viel uit met een blessure, maar Van Bommel verwacht dat het niet veel erg oplevert. De trainer gaf desgevraagd aan ook tevreden te zijn over het optreden van Ritsu Doan, die in de basis begon ten koste van Armindo Bruma. ,,Ik vind dat hij het goed gedaan heeft, maar dat geldt ook voor het elftal. We wisten van tevoren dat Doan kwaliteiten heeft. Op de training bevestigt hij wat wij hem toedichten. Hij is betrouwbaar en het is mooi dat ik zoveel keus heb voorin.”

Zondag wacht voor PSV alweer het volgende duel, thuis tegen VVV. ,,We moeten dan zo snel mogelijk weer bij de les zijn.”

Bergwijn: ‘We hadden de wedstrijd onder controle’

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV