Volledig scherm
Mark van Bommel © Getty Images

Van Bommel voelt steun bij PSV in aanloop naar topper tegen Feyenoord

Mark van Bommel voelt nog altijd de steun van de directie en spelersgroep bij PSV om de huidige situatie bij de club te keren. Dat zei hij in aanloop naar de topper tegen Feyenoord.

Opnieuw kreeg de trainer vragen op zich afgevuurd hoe vast hij nog in het zadel zit bij PSV.  Van Bommel wekte niet de indruk dat hij onder druk staat. ,,Ik heb het gevoel dat de spelers alles voor me doen. Anders was ik al weggeweest."

Feyenoord-uit is voor PSV dé wedstrijd om misschien nog iets van het eredivisieseizoen te maken. ,,Wij willen en moeten winnen", vond Van Bommel. ,,Maar dat is ook in andere wedstrijden zo. Het kampioenschap wordt heel erg moeilijk, maar je moet het nooit opgeven."

Lastig

De brug naar een beetje extra spanning kan in de Kuip worden gebouwd, maar PSV wint daar niet vaak en heeft het regelmatig lastig in de beginfase. Met behulp van het eigen publiek zal Feyenoord normaal gesproken direct proberen om de Eindhovenaren achteruit te drukken. ,,Daar moet ik de spelers op voorbereiden. We moeten realistisch zijn en zijn ook altijd afhankelijk van de technische uitvoering. En soms gebeuren dingen die we niet kunnen voorzien, zoals vorig jaar toen er een bal in het veld werd gegooid."

Van Bommel heeft een aantal twijfelgevallen, maar kan vermoedelijk gewoon aantreden met de elf spelers die vorige week Fortuna Sittard ervan langs gaven. Dat zou betekenen dat Pablo Rosario weer terugkeert in de basis en Ritsu Doan voorin zijn plek vasthoudt.

PSV