Volledig scherm
PREMIUM
Gastón Pereiro © ANP Pro Shots

Van Bommel volgt zijn eigen lijn: ‘Ik bescherm mijn spelers’

Het verlies tegen Feyenoord heeft bij Mark van Bommel niet geleid tot extra twijfels of ernstige keuzestress. De trainer is niet van plan om na de eerste nederlaag van het seizoen veel te veranderen. 

 Natuurlijk staat er bij PSV na de nederlaag in Rotterdam extra druk op de ketel,  vanavond in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De voor de Eindhovenaren teleurstellende exercitie in de Kuip heeft niemand bij de club onberoerd gelaten, maar voor trainer Mark van Bommel is er geen reden om ineens van de grote lijn af te wijken. Trainers zeggen vooraf dan vaak dat ze ‘een reactie’ willen zien, maar hij doet daar niet aan mee. ,,Druk is er altijd en reageren moet je altijd. Ook na een overwinning”, zo liet hij gisteren zakelijk weten.

 1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

  Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

  Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.
 2. Jonge PSV’ers hebben hun grenzen snel verlegd
  PREMIUM
  analyse

  Jonge PSV’ers hebben hun grenzen snel verlegd

  De groot­ste criticaster zal bij de internationale prestaties van PSV in dit seizoen louter wijzen op de eindstand in de groep. Twee punten en afgetekend vierde na zes duels in de Champions League-groepsfase: PSV heeft geen moment uitzicht gehad op overwintering in Europa. Een realist zal wijzen op de scheve internationale verhoudingen in het topvoetbal. De optimist constateert dat PSV in geen enkel duel kansloos was. Bovendien kan de club na plaatsing voor het hoofdtoernooi een kleine 40 miljoen euro bijschrijven.

PSV