Mark van Bommel
Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel voor duel PSV met Apollon: ‘Wij geven veel jonge spelers de kans’

In aanloop naar de laatste kwalificatiewedstrijd voor de groepsfase van de Europa League waande Mark van Bommel zich nog niet zeker dat PSV daadwerkelijk in het toernooi komt. ,,Ik mag niet gokken”, zei hij in reactie op een vraag van een Cypriotische journalist die een paar keer vroeg of Van Bommel na de 3-0 zege op Apollon Limassol in Eindhoven al een ticket voor de lotto heeft gekocht. 

Van Bommel mist tien spelers in het tweeluik, waarbij nieuweling Ritsu Doan al is meegerekend. Steven Bergwijn staat inmiddels ook op de lijst van geblesseerden en is donderdag niet inzetbaar. ,,We hopen dat hij er zondag bij is, maar ik kan dat nog niet met zekerheid zeggen”, aldus Van Bommel. Het lijkt er niet op dat Bergwijn ernstig geblesseerd is, maar PSV neemt geen risico met hem. 

Van Bommel gaf aan dat PSV in zijn ogen veel jonge spelers de kans geeft, maar dat de komst van Ritsu Doan nodig is om alvast ervaring aan de jonge groep toe te voegen. Mohamed Ihattaren is met zijn 17 jaar niet eens meer de jongste speler bij PSV, waar ook Noni Madueke is geselecteerd voor het duel met Apollon. De jonge Brit maakt snelle stappen binnen de jeugdopleiding. ,,Je kunt van bijvoorbeeld een speler als Mohamed nog niet verwachten dat hij al veertig wedstrijden achtereen op topniveau kan presteren”, zei Van Bommel onder meer. ,,Voor Noni is het een mooie beloning dat hij nu bij de groep zit.”

PSV