Volledig scherm
Mark van Bommel in actie tijdens PSV-ADO. © BSR Agency

Van Bommel: ‘We hadden met 6-1 moeten winnen en met 10-1 kunnen winnen’

Trainer Mark van Bommel was na afloop van PSV-ADO te spreken over het optreden van zijn ploeg, al gaf hij ook toe dat de wedstrijd nog slecht voor PSV had kunnen aflopen. De Eindhovenaren wonnen met 3-1, maar lieten ADO veel te lang in leven. ,,We hadden met 6-1 moeten winnen en met 10-1 kunnen winnen”, zo vond Van Bommel. 

Hij voegde daar direct aan toe dat ADO nog lang in de wedstrijd zat. ,,Zolang het 2-1 blijft, is het een beetje billenknijpen. We komen op achterstand en zijn daarna op een goede manier doorgegaan. De 1-1 valt misschien met wat geluk, maar was wel dik verdiend.”

Na rust ontwikkelde PSV zoveel druk dat ADO snel moest buigen en de 2-1 tegen kreeg. Donyell Malen werd door Michal Sadílek weggestuurd en tekende voor de treffer. De 1-1 was van de voet van Armindo Bruma gekomen. Uiteindelijk maakte Cody Gakpo nog de 3-1, uit een afgeslagen inzet van Malen. Daarna en daarvoor bleven vele kansen onbenut. 

Van Bommel vond dat PSV zondagavond het beste van zichzelf in dit seizoen had laten zien en ziet progressie bij de ploeg. ,,Wij hebben dit gewoon in huis, alleen kwam het er de afgelopen weken niet altijd uit. Wel in fases. We hadden wel vaker moeten scoren.”

Bekijk hier de reactie van Denzel Dumfries na de zege van PSV op ADO Den Haag.

PSV