Volledig scherm
Mark van Bommel © ANP Sport

Van Bommel: ‘We moeten van onszelf eisen dat we tegen FC Emmen de rug rechten’

PSV-trainer Mark van Bommel gaf daags na de zeperd tegen Sporting Lissabon aan dat zijn team met een vervelend gevoel is teruggekomen uit Portugal. ,,Het was een teleurstellende avond. We hebben het daar op bepalende momenten niet goed gedaan tegen een hele goede ploeg en het resultaat is er dan ook naar.”

PSV moet zich razendsnel herpakken omdat zondag alweer het competitieduel met FC Emmen wacht. ,,Duidelijk is dat we de teleurstelling snel moeten parkeren, want zondag zal Emmen er alles aan doen om het ons moeilijk te maken”, aldus de coach. ,,Één van de kenmerken van een topsporter is het vermogen om een teleurstelling snel te verwerken. Zeker in het voetbal is er altijd snel weer een nieuwe wedstrijd. Wij moeten van onszelf eisen dat we zondag de rug rechten. En dat betekent drie punten halen, want dat is noodzaak.”

Emmen haalt de punten over het algemeen in eigen huis, constateert Van Bommel. ,,We hebben vorig jaar ervaren dat ze zich daar niet zomaar gewonnen geven. We zijn gewaarschuwd, wat dat betreft.” PSV heeft aan het duel met Sporting waarschijnlijk geen blessures overgehouden. Alleen Sam Lammers en Yanick van Osch ontbreken zondag dus in Drenthe. 

  1. Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoende was

    Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoen­de was

    De Europese campagne van PSV in dit seizoen was onvoldoende, erkende trainer Mark van Bommel na het voor PSV teleurstellend verlopen duel met Rosenborg (1-1). ,,Ja, we zijn niet door”, gaf hij na afloop desgevraagd bevestigend aan. ,De wedstrijd vandaag hadden we graag gewonnen. Het is een stugge tegenstander, die weinig gecreëerd heeft. Dat gold ook voor ons. De laatste 20-25 minuten speelden we heel erg goed, op de helft van de tegenstander.”

PSV