Van Bommel wil duel met Rosenborg winnen, maar houdt rekening met ‘pijntjes’

videoTrainer Mark van Bommel van PSV liet voor het duel met Rosenborg BK weten dat de wedstrijd om meerdere redenen belangrijk kan zijn voor zijn club. ,,We zijn allebei uitgeschakeld, dat is zo. Toch willen wij gewoon winnen.” Voor PSV is het geld (570.000 euro bij een zege), de landen- en clubranking van de UEFA en ook vertrouwen in aanloop naar het duel met Feyenoord van belang. Daarnaast wil de club de supporters in het stadion een goed duel voorschotelen. 

,,Normaal gesproken ga je door als je je thuiswedstrijden wint en uit ergens een gelijkspel wint. Maar goed, het gebeurt wel vaker dat je met tien punten niet doorgaat”, zei Van Bommel donderdag. PSV moet voor het halen van die tien punten overigens nog wel even winnen van Rosenborg. 

De trainer van PSV kwam nog terug op de situatie met Pablo Rosario van afgelopen zaterdag. Hij werd tegen Fortuna Sittard enkele momenten duidelijk niet gepruimd door het publiek van PSV. ,,Je kunt een speler goed of slecht vinden, kan allemaal. Maar een eigen speler uitfluiten, dat kan niet. Ik heb met Pablo gesproken en daarna is besloten dat Denzel (Dumfries, red.) vanaf de nu aanvoerder is.”

Volledig scherm
Pablo Rosario en Mark van Bommel. © BSR Agency

Niet helemaal fit

De wedstrijd tegen Feyenoord volgt kort op het duel met Rosenborg. Zondag reist PSV naar De Kuip. ,,De eerste wedstrijd is altijd de belangrijkste”, zegt Van Bommel. ,,Maar we kijken wel verder. Bovendien is een aantal spelers niet helemaal fit en daar houden we rekening mee. Hoe of wat, dat zien we morgen.”

Tenslotte ging de trainer nog in op de manier hoe hij keek na de goals tegen Fortuna Sittard. Afgelopen zaterdag en daarna ontstond daarover verbazing. ,,Ik zocht mijn vader in de tweede ring en kon hem niet vinden.” Dat mensen er van alles achter zoeken? ,,Als trainer van PSV word je altijd in de gaten gehouden en vindt iedereen er wat van. Nu misschien nog meer dan anders.”

PSV