Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel wil nog een keer proberen om PSV weer aan de praat te krijgen

Mark van Bommel wil na een stel beroerde weken nóg een keer de schouders eronder zetten om met PSV tot goede resultaten te komen. Hij zei zondagavond in Emmen al niet te gaan stoppen, omdat hij nog voldoende perspectief ziet bij de club. PSV zet vanaf nu de zinnen nog op de tweede plek en de KNVB-beker en hoopt op die manier alsnog een krappe voldoende van het seizoen te kunnen maken, maar dan moet het vanaf nu wel gaan lopen. 

Voor Van Bommel is het normaal gesproken als coach van PSV de laatste kans en een nieuwe misstap van de ploeg op korte termijn is voor zijn betrekking waarschijnlijk fataal. Onder de achterban van PSV en ook intern is er onvrede over de resultaten, die inmiddels leidden tot Europese uitschakeling, verlies in de Johan Cruijff Schaal en een mega-achterstand en forse achterstand op respectievelijk Ajax en AZ. Ook binnen de spelersgroep heerst onvrede, al is dat in de meeste gevallen logisch omdat het veelal om ongelukkige reserves gaat. PSV moet tot de winterstop sportief zien te overleven en daarna wordt gekeken of er nog versterkingen voor de tweede seizoenshelft te halen zijn. PSV speelt daarin nog zestien eredivisieduels en - mits de club op 18 december van en bij de amateurs van GVVV wint - kan in het bekertoernooi alsnog proberen een prijs te pakken. 

De tweede plek is belangrijk in verband met de daaraan gekoppelde beloning in de vorm van deelname aan de Champions League-voorrondes in seizoen 2020-2021. PSV wil in ieder geval de status van runner-up in de nationale competitie terug en zich niet neerleggen bij een tweede plek van AZ. Dat Ajax op dit moment te ver uit is gelopen en normaal gesproken dus niet meer te achterhalen is, is een gegeven dat ook in het Philips Stadion en op De Herdgang is doorgedrongen. 

PSV