Volledig scherm
Mark van Bommel in gesprek met Hans Kraay junior van Fox Sports. © BSR Agency

Van Bommel zoekt op de tribune naar zijn vader als PSV scoort

Mark van Bommel kan voorlopig gewoon door als trainer bij PSV, nadat de Eindhovenaren een prima indruk maakten tegen Fortuna Sittard. Maar volgende week, uit bij Feyenoord, volgt nog wel de echte test voor zijn ploeg.

Van Bommel zocht zaterdagavond even naar zijn vader John, na de 2-0 van PSV tegen Fortuna Sittard. Hij keek een tijdje omhoog en niemand begreep waarom. De trainer stond onder flinke druk in de afgelopen periode en er moest vanuit de ploeg een antwoord komen na twee maanden sportieve ellende. Zijn altijd betrokken vader was voor het duel misschien nog wel nerveuzer dan hijzelf.

Prettige avond

Met een klinkende 5-0 zege deed PSV wat het moest doen en was er weer eens een prettige avond voor de Eindhovenaren. Van Bommel heeft weer een week krediet en werd vanaf de Oost-tribune toegezongen, nadat hij Ibrahim Afellay inbracht en voldeed aan de lokroep van de supporters. ,,Ik heb al heel lang aangegeven dat ik Ibrahim niet goed genoeg vind om te starten, maar dat wil niet zeggen dat hij geen minuten kan maken.”

Een van de hoogtepunten tijdens het duel was de goal van Mohamed Ihattaren, uit een penalty. Hij droeg het doelpunt op aan zijn in oktober overleden vader. De nog maar 17-jarige spelmaker heeft het nog altijd heel moeilijk met de situatie en vindt troost bij PSV en afleiding in het voetbal.

Het enige smetje op de wedstrijd was dat er na de wissel van Pablo Rosario in het stadion werd gejuicht. Niet bij het uitspreken van de naam van zijn vervanger, maar op het moment dat de naam van de ex-aanvoerder uit de speakers schalde.

Bekijk hier de samenvatting van PSV - Fortuna Sittard.

PSV