Volledig scherm
Marco van Ginkel is bij PSV een sterkhouder in veel opzichten. De aanvoerder scoort nog altijd gemakkelijk. © Pro Shots

Van Ginkel begrijpt publiek, maar koestert de goals en punten

Aanvoerder Marco van Ginkel stond na het duel met Heracles weer op het scorebord bij PSV, inmiddels al bijna 'als vanouds'. Het waren treffer 20 en 21 namens Van Ginkel voor PSV in de eredivisie, in nog maar 37 wedstrijden. 

Uitmuntende getallen voor de al drie keer van Chelsea gehuurde middenvelder, die dit seizoen een iets andere rol in het elftal van Phillip Cocu heeft. Er is er wat minder ruimte voor diepgang en Van Ginkel heeft door het opstellen van Gastón Pereiro als nummer tien wat meer corvee-dienst. 

Na het wegvallen van de Uruguayaan tegen Heracles, gekwetst door een schouderblessure, was Van Ginkel toch weer de man waar PSV op terug kon vallen. Opnieuw had de 24-jarige eredivisiekampioen van 2016 het neusje voor de goal. "We hadden het inderdaad een fase lastig, maar blijken toch in staat om ook in deze wedstrijd drie keer te scoren. Dat geeft vertrouwen. Het was van onze kant zeker niet de beste partij en ik snap dat het voor het publiek niet altijd even aantrekkelijk was. Toch moeten we juist dan de punten over de streep trekken en als je er onder die omstandigheden nog drie maakt, kan je niet ontevreden zijn."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2390 stemmen