Volledig scherm
ANP

Van Ginkel: 'Laten we niet doen of we kansloos zijn'

EINDHOVEN - Marco van Ginkel is terug bij PSV en blikte woensdag in het ED vooruit op het nieuwe seizoen. De middenvelder komt totaal anders binnen dan elf maanden geleden. „Ik denk dat dat inderdaad het grootste verschil is. Vorig jaar wisten de meeste spelers wel dat ik kon voetballen, maar je moet toch altijd aan elkaar wennen en in de groep een plekje zien te veroveren. Nu voelt het al meteen vertrouwd, omdat we eerder maanden samen hebben gespeeld en ik voor mijn gevoel een bijdrage heb geleverd aan het kampioenschap. Ik vind zeker niet dat ik als vedette binnenkom, maar snap heel goed dat er iets van me verwacht wordt.

Van Ginkel keek de afgelopen maanden min of meer als een geblesseerde PSV’er toe in Engeland. Hij was en is weliswaar eigendom van Chelsea, maar leefde toch mee met de ploeg waarmee hij in mei werd bejubeld op de platte kar in Eindhoven. „Ik wist dat er een kans was dat PSV me opnieuw zou willen huren en daardoor voelde ik me nog altijd verbonden met de ploeg. Er zijn ook maar een paar nieuwe gezichten nu, dus het is inderdaad alsof er weinig veranderd is. In december werd een terugkeer een steeds concretere optie en speelde ik na mijn blessure weer de eerste wedstrijden. Dat betekent dat ik na de winterstop meteen inzetbaar ben.”
Terwijl hij revalideerde, keek Van Ginkel ook hoe PSV zich moeizaam manifesteerde. „Ik heb de meeste duels live gezien via een abonnement in het buitenland. Het probleem in de eerste seizoenshelft was dat er te veel gelijke spelen tussen zaten en dat PSV in bijna al die wedstrijden vaker had moeten en kunnen scoren. Dat moet veranderen en daarmee zeg ik denk ik weinig verrassends. De achterstand is nu behoorlijk, maar laten we niet doen of we kansloos zijn. Er zijn nog 17 wedstrijden te gaan en alles is nog mogelijk als de dingen vanaf nu wat beter vallen voor ons.”

PSV