Volledig scherm
Ruud van Nistelrooy verricht de loting van PSV © ANP

Van Nistelrooij in beeld als nieuwe trainer Jong PSV (video)

EINDHOVEN - Ruud van Nistelrooij is in beeld om bij PSV de opvolger te worden van Pascal Jansen, de huidige trainer van Jong PSV. Van Nistelrooij voert regelmatig gesprekken met de clubleiding en de leiding van de jeugdopleiding over zijn toekomst en denkt daar op dit moment nog over na. De 41-jarige oud-topspits heeft eerder aangegeven ooit trainer te willen worden, maar wil zelf het tempo kunnen bepalen en de manier waarop hij een en ander wil invullen. Op dit moment is hij al actief bij PSV, als individueel trainer bij de jeugdopleiding.

Huidig Jong PSV-coach Pascal Jansen vertrekt aan het einde van het seizoen en wordt hoofd opleidingen bij PSV. Hij gaf donderdag aan in Van Nistelrooij een uitstekende opvolger te zien. Die mening wordt breed gedeeld binnen de club. PSV kan overigens kiezen uit meerdere kandidaten. De voorkeur van de club gaat uit naar een oud-speler die de huidige werkwijze bij de jeugdopleiding en de afstemming met PSV 1 al goed kent. Voormalig PSV-verdediger Jürgen Dirkx zou daarom ook een kandidaat kunnen zijn om Jansen op te volgen. Hij is op dit moment assistent bij Jong PSV en was al betrokken bij het team toen Darije Kalezic nog coach was. Net als Van Nistelrooij heeft Dirkx het diploma 'Coach betaald voetbal'.

PSV voert ook met Mark van Bommel (39), eveneens in het bezit van het hoogste trainerscertificaat, regelmatig gesprekken over een toekomstige carrière als trainer. Hij is net als Van Nistelrooij op dit moment individueel trainer bij de jeugdopleiding en ook actief als assistent-bondscoach van Saudi-Arabië. Zodra Van Bommel aangeeft een jeugdteam op dagelijkse basis te willen leiden bij PSV, staat de club daarvoor open.

Ruud van Nistelrooij is in beeld om bij PSV de opvolger te worden van Pascal Jansen, de huidige trainer van Jong PSV. Jong PSV'ers Pablo Rosario, Damian van Bruggen en Luiz 'Beto' da Silva sluiten vrijdag aan bij PSV1, tijdens het trainingskamp in het Spaanse Jerez de la Frontera.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (52%)
1551 stemmen